Česká asociace umělé inteligence vítá Accenture mezi hlavními partnery

Česká asociace umělé inteligence (ČAUI) s potěšením oznamuje, že společnost Accenture se stává jedním z hlavních partnerů asociace. Toto strategické spojení představuje významný krok vpřed v oblasti rozvoje umělé inteligence v České republice, a to díky synergii mezi odbornými znalostmi Accenture a vizionářským přístupem ČAUI.

Mezinárodní společnost Accenture s 740 000 zaměstnanci se již v červnu 2023 veřejně zavázala intenzivně investovat 3 miliardy USD do oblasti dat a umělé inteligence. Investice má široký dopad od vzniku sítě Accenture Generative AI studií po vytváření řady inovativních AI produktů.

Nad rámec 3 miliard USD Accenture investuje další 1 miliardu USD do služby Accenture LearnVantage, která poskytuje klientům školící služby v oblasti AI.

Partnerství s Accenture přináší do ČAUI nejen globální zkušenosti a zdroje, ale také jedinečnou možnost čerpat z odborných znalostí v oblasti revolučních technologií a inovací. Samozřejmostí je důraz na podporu výzkumu a vývoje, implementaci umělé inteligence v různých průmyslových odvětvích a rozvoj talentů v oblasti AI. Jen za poslední rok Accenture systematicky zvyšuje kvalifikaci desítkám tisíc interních zaměstnanců v efektivním využívání AI.

Accenture poskytne ČAUI, která je největší iniciativou zaměřující se v České republici na AI transformaci firem, podporu při zavádění AI řešení v různých průmyslových odvětvích. Tato spolupráce zahrnuje optimalizaci procesů, zvyšování efektivity a tvorbu inovativních produktů a služeb založených na umělé inteligenci.

„Jsme nadšeni, že můžeme přivítat Accenture jako našeho hlavního partnera. Accenture je globální lídr v poskytování profesionálních služeb a jeho globální zkušenosti i technologické know-how jsou pro nás neocenitelné. Věříme, že společně můžeme v oblasti umělé inteligence vytvořit dlouhodobou hodnotu,“ řekl Lukáš Benzl, ředitel České asociace umělé inteligence.