Vysoká škola ekonomická v Praze

Vysoká škola ekonomická v Praze :

Vysoká škola ekonomická v Praze je členem České asociace umělé inteligence

Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE) je přední veřejná vysokoškolská instituce zaměřená na ekonomické vzdělávání v České republice, založená v roce 1953. Nabízí široké spektrum studijních programů na svých šesti fakultách, které se nacházejí převážně v centru Prahy, s výjimkou Fakulty managementu umístěné v Jindřichově Hradci. VŠE poskytuje bakalářské, magisterské, doktorské a MBA programy ve více jazycích, včetně češtiny, angličtiny a ruštiny, a řídí se Evropským systémem převodu a akumulace kreditů (ECTS).

V současnosti má škola více než 13 tisíc studentů a je domovem pro přibližně 600 akademických pracovníků. VŠE je vysoce hodnocena jak doma, tak v zahraničí, což dokládají akreditace jako AACSB a EQUIS, získané jejími fakultami. Škola také nabízí bohaté jazykové vzdělávání s možností studia mnoha světových jazyků.

Studentům VŠE jsou k dispozici výborné studijní podmínky, včetně moderně vybavených počítačových laboratoří, specializované knihovny a sportovního zázemí s multifunkční sportovní halou. Škola aktivně podporuje různé studentské aktivity, od akademických klubů po umělecké soubory a sportovní aktivity.

Díky silnému mezinárodnímu zaměření škola spolupracuje s více než 250 partnerskými univerzitami po celém světě a je členem prestižních mezinárodních sítí, jako je CEMS a PIM. VŠE je známá vysokou úrovní uplatnění svých absolventů v praxi, kteří se stávají významnými pracovníky ve veřejném i soukromém sektoru, zejména v oblastech průmyslu, bankovnictví, účetnictví, obchodu a IT.

Bakalářské studium

Magisterské studium