Prohlašujeme říjen 2024 za mesic.ai

Česká asociace umělé inteligence, která je největší AI organizací v ČR s více než 200 korporátními členy, vyhlásila letošní říjen měsícem umělé inteligence. V rámci mesic.ai chystá přes 100 akcí zdarma na podporu AI. Ústředním tématem mesic.ai je prohlubování dovedností pro pracovní prostředí v éře umělé inteligence.

„Připojit se k nejdůležitější AI události roku může kdokoliv od firem po jednotlivce, mezi akcemi nechybí odborné konference, networkingová setkání i workshopy, na kterých účastníky provedou lektoři různými tématy od AI transformace firem po ovládání chatbotů,“ říká ředitel České asociace umělé inteligence Lukáš Benzl.

Všechny akce se uskuteční v unikátním AI hubu na Rohanském nábřeží, který se otevře na jeden měsíc jako epicentrum AI v ČR. Na jednom místě se budou moci přední odborníci, firmy a uživatelé AI fyzicky potkávat a vyměňovat si zkušenosti.

Pulzující AI hub a zatím největší akce u nás

„Naším cílem je vytvořit pulzující AI hub, který zde bude pro každého se zájmem o umělou inteligenci. Uspořádat během jednoho měsíce na jedné adrese přes 100 akcí zdarma je velmi ambiciózní, ale nepochybuji o tom, že se nám to podaří. Něco tak velkého zde ještě nikdo neudělal a já jsem pyšný na to, že právě Česká asociace umělé inteligence stojí za takto unikátním a prospěšným projektem,“ dodává Benzl.

Mezi řečníky nebudou chybět nejvýznamnější osobnosti českého AI ekosystému. Na programu jsou kromě byznysových akcí také vzdělávací semináře pro studenty, seniory a neziskové organizace.

Česká asociace umělé inteligence akcí podpoří Nadaci rodiny Vlčkových. Během celého října tak budou mít účastníci příležitost společně pomáhat. Cílem podpory je rozvoj celého oboru dětské paliativní péče skrze Nadaci rodiny Vlčkových. Spolupráce asociace s nadací chce mimo jiné poukázat na to, že AI technologie a zdravotnické služby k sobě mohou mít velmi blízko.

Záštitu nad akcí převzalo Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR a Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost. Hlavním partnerem mesic.ai je pražské studio Applifting, které letos slaví 10. výročí a dlouhodobě usiluje o podporu české vývojářské komunity.

Kompletní program s možností registrace bude k dispozici od začátku září na adrese mesic.ai.